Logopediepraktijk Statenkwartier

vanaf nu behandelen wij alleen nog in groepsverband en op locatie!

Trainingen voor logopedie (kinderen en volwassenen):

 Trainingen voor kinderen 

 Trainingen voor volwassenen

info@offerhauscommunicatie.nl

Ariane Offerhaus & Marjet Offerhaus

 

Let op: individuele behandelingen voor logopedie stoppen dus per 1 mei 2008.

We gaan ons meer toeleggen op de KIK-training, waar erg veel vraag naar is en op andere logopedische groepstrainingen. In september starten er groepsbehandelingen op het gebied van sliktraining, hyperventilatie, adem-stemtraining en spel/ taaltherapie.

De komende tijd zullen wij gebruiken om één en ander op te zettten. Houdt deze site in de gaten voor meer nieuws over de nieuwe ingeslagen weg!

Ook zullen er inschrijfformulieren online op de site komen te staan zodat u zich in kunt schrijven voor de diverse behandelingen.

 

onze werkmethode

In onze praktijk werken we zoveel mogelijk in kleine groepjes van patienten met dezelfde problemen. We hebben gemerkt, dat deze methode snel en effectief werkt op meerdere fronten: de patient gaat over het algemeen sneller vooruit en wij voorkomen zo veelal de wachtlijsten. Men kan zich inschrijven naar hulpvraag en bij kinderen ook naar leeftijd.

 

kosten en vergoeding

De kosten per behandeling zijn het landelijk geldende logopedietarief. Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt hiervan meestal 75-100 %. Hoeveel u terugkrijgt, kunt u nalezen in uw eigen polisvoorwaarden.

 

logopediegroepsles op uw school voor het aanleren van de juiste slik als voorbereiding op de beugel

Scholen kunnen zich aanmelden voor een 'correct slikken'  logopedie-uur (of meer per week of 2 weken). Om de voorwaartse druk van de tong tegen de tanden bij het slikken te verminderen, hebben veel kinderen logopedische hulp nodig. Door de juiste slik aan te leren, is de kans groter dat het gebit sneller goed staat en ook na de beugel goed blijft staan.  

De school stelt een ruimte ter beschikking voor de lessen. In het begin vindt er een screening plaats, zodat er groepjes kunnen worden gemaakt.