'KIK- dit ben ik!' een vrolijke sociale vaardigheden training, speciaal voor kinderen.

Om kinderen een steuntje in de rug te geven.
In een tijd waarin scholen wel een pestprotocol hebben, maar het moeilijk blijkt om al die regels in praktijk te brengen. Denk aan de grote klassen, de (terecht) verplichte pauzes van leerkrachten, waardoor een schoolplein ook niet voor alle kinderen even veilig voelt. Een wereld waarin sommige kinderen het gevoel hebben veel te moeten en er op wordt gehamerd dat ze sociaal vaardig moeten zijn.
Kinderen weten niet altijd vanzelf hoe ze de dingen handiger aan kunnen pakken en ook ouders hebben niet veel plaatsen waar ze kunnen aankloppen met hun kind om te werken aan hun sociale vaardigheden of weerbaarheid, zoals bijvoorbeeld een leerkracht of sportcoach aanraadt.

Daarom is er de KIK-dit ben ik! training, om kinderen beter uit de verf te laten komen. KIK-dit ben ik ! bestaat uit 8 workshops. Kinderen en hun ouders zijn enthousiast over de resultaten.

In een ongedwongen sfeer krijgen de kinderen praktische handvatten en tips, zodat ze beter uit de verf komen en durven te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen.

Aan de hand van toneel, spelletjes en allerlei oefeningen komen de kinderen los, ontspannen ze en leren ze op een positieve manier om te gaan met anderen, in verschillende situaties en krijgen ze meer inzicht en zelfvertrouwen. Ook fijn als je spreekbeurten en boekbesprekingen moet houden en dit best spannend vindt.
Kortom, een vrolijke aanrader voor eigenlijk alle kinderen!

Lees er meer over onder de knop KIK-dit ben ik! en bekijk de foto's in de fotogalerij!