Logopediepraktijk Statenkwartier is gevestigd in het Statenkwartier in Den Haag 

info@offerhauscommunicatie.nl

 

duur en frequentie

Een logopediebehandeling duurt 20 a 30 minuten, het gemiddelde logopedie traject duurt zo'n 2 a 3 maanden. Meestal is de frequentie één maal per week; soms verdient het de voorkeur om te starten met 2 x per week en na een tijdje over te gaan op 1 x per week. Vervolgens wordt de frequentie meestal afgebouwd en uiteindelijk volgt er een controle na enkele maanden.

logopedie als je op school zit

Logopedie is geen overbodige luxe en heeft vaak zelfs een medische oorzaak. Daarom zit het in het basispakket van de ziektekosten en wordt het door zorgverzekeraars in principe vergoed. Scholen zullen dus vrijgeven voor een logopedische behandeling en doen dit ook over het algemeen zonder problemen. Zij hebben begrip voor het belang van de therapie en kunnen de ontwikkelingen op de voet volgen door eigen observatie, gesprekken met u, gesprekken met de logopedist en door middel van het logopedieschrift .

 

logopedielessen als je werkt

Het is een afweging of u een periode lang op uw werk afwezig kunt zijn gedurende pakweg een uur. Daar logopedie een paramedisch vak is, zit het in het basispakket van de zorgverzekeraars en worden de kosten in principe door hen vergoed. Derhalve hebben de meeste werkgevers het volste begrip voor deze tijdelijke afwezigheid en is tijd hiervoor vrijnemen niet noodzakelijk; men krijgt hiervoor vrij.  Wel proberen wij werkende mensen natuurlijk zoveel mogelijk in te plannen op die tijden die logistiek het gunstigst voor hen uitkomen als het even kan!

Indien u een afspraak wilt maken kunt u uw voorkeurstijden / dagen aangeven per mail.